maandag 30 oktober 2017

Leesopdracht 1: Een weeffout in onze sterren (2)


Gerelateerde afbeeldingIk heb nu 100 pagina's verder gelezen en het boek wordt steeds beter en beter. Hazel leert Augustus beter kennen. Ze gaan op verschillende dates zoals gaan picknicken. Ze geven het langzaam toe dat ze wel iets voelen voor elkaar. Ze hebben ook hun eigen woordje namelijk 'Oké'.


Hazel leest over en over hetzelfde boek, het boek heeft een open einde. Al jaren stuurt ze de auteur brieven en mails. Ze kreeg nooit antwoord. Op een dag stuurt Augustus hem een mail. Hij kreeg antwoord of ze naar Amsterdam wouden komen zodat hij het einde kon vertellen. Natuurlijk is deze reis kostelijk. Op een nacht gebeurde er iets vreselijk, ze kreeg zeer harde hoofdpijn doordat haar longen vol met vocht zaten. Daardoor twijfelde de dokter of ze wel nog naar Amsterdam mocht gaan.

Wanneer je een aandoening hebt, mag je een wens doen. Toen Hazel 8 jaar was gebruikte ze haar wens om naar Disney land te gaan. Augustus had zijn wens nog niet gebruikt en als verassing gebruikte hij ze om met Hazel naar Amsterdam te gaan. Als haar mama ook nog meeging was het geen probleem meer voor als er iets zou kunnen gebeuren.

In Amsterdam ontmoeten ze de schrijver, maar tegen alle verwachting in, is het een brutale man. Hij toont helemaal geen interesse. Hij doet onbeschoft. Hij negeert al hun vragen. Uiteindelijk ontstaat er ruzie en besluiten ze het erbij te laten en weg te gaan. De secretaresse komt naar hen toe en bied hen een rondleiding aan. Het is een rondleiding door het huis van Anne Frank.

Ik vind het jammer hoe de reis tot nu toe verlopen. Gelukkig zijn ze er nog 2 dagen. Hopelijk verloopt de rondleiding goed want Hazel wordt al snel moe van trappen. In het huis van Anne frank zijn veel trappen. Ik heb al zin om het boek helemaal uit te lezen en te weten te komen hoe hun reis verder zal gaan.

In de 100 pagina's die ik verder heb gelezen stond er een heel mooi citaat namelijk: Ik ben een granaat en er komt een moment dat ik ontplof en ik wil het aantal slachtoffers graag tot een minimum bepreken.



woensdag 18 oktober 2017

Leesopdracht : Een weeffout in onze sterren

Leesopdracht 1: Een weeffout in onze sterren (1)


Afbeeldingsresultaat voor een weeffout in onze sterrenIk heb de eerste 50 pagina's van het boek 'Een weeffout in onze sterren' van John Green gelezen. Ik heb al meerdere boeken van hem gelezen zoals 'Paper Towns'. Hij heeft een speciale schrijfstijl maar toch zeer aangenaam om te lezen, hij stopt ook soms metaforen in zijn teksten. Ik word altijd helemaal meegezogen in zijn boeken!


Het thema van het boek is liefde en kanker. Ik vind dit thema wel interessant omdat niet iedereen het makkelijk vind om over het ongeneeslijk kwaad te praten, in dit boek vertelt Hazel haar verhaal. Dit is zeker niet de eerste keer dat ik een boek over liefde lees maar wel over kanker. Mijn verwachting van dit boek is zeer hoog omdat de film al zeer pakkend was en boeken zijn toch dikwijls beter dan de films. Een andere verwachting over het boek was dat ik dacht dat het boek zeer ernstig ging zijn maar ondanks de vreselijke situaties waar sommige in zitten, komt er toch veel humor in.

Bij het lezen van het boek waren er een paar passages waarbij het langdradig werd, maar dan bij passages over terugblikken naar vroeger kon ik me inleven en werd het heel realistisch. De passage waarbij ze verteld dat ze in het ziekenhuis lag 2 jaar terug en dat ze dachten dat ze het niet ging halen, nam mij wel mee. Ik vond het schokkend en spannend tegelijk. Het boek is oorspronkelijk Engels. Niet makkelijk om te lezen als het vertaald is. Maar dat houd mij niet tegen!

Afbeeldingsresultaat voor the fault in our stars quotesHet verhaal start bij Hazel Grace. Hazel heeft kanker. Ze wil van haar tijd genieten en feesten maar van haar moeder moet ze steeds naar een saaie praatgroep gaan. Het is een praatgroep voor allerlei mensen met een diagnose. Op een dag komt er een nieuwe jongen. De jongen, Augustus kan zijn ogen niet van Hazel afhouden. Ze raken aan het praten en worden stilletjes aan verliefd op elkaar. Hazel sluit haarzelf altijd buiten van jongens omdat ze weet dat ze hem op een dag moet achterlaten. Deze keer is het anders.


Afbeeldingsresultaat voor the fault in our stars quotes



Leesportfolio III: strips en graphic novels

'De zwerver', Maarten De Saeger Colofon Titel: De zwerver Uitgave: 2017 Druk: eerste druk Vertaler: geen Uitgeverij:...