maandag 30 oktober 2017

Leesopdracht 1: Een weeffout in onze sterren (2)


Gerelateerde afbeeldingIk heb nu 100 pagina's verder gelezen en het boek wordt steeds beter en beter. Hazel leert Augustus beter kennen. Ze gaan op verschillende dates zoals gaan picknicken. Ze geven het langzaam toe dat ze wel iets voelen voor elkaar. Ze hebben ook hun eigen woordje namelijk 'Oké'.


Hazel leest over en over hetzelfde boek, het boek heeft een open einde. Al jaren stuurt ze de auteur brieven en mails. Ze kreeg nooit antwoord. Op een dag stuurt Augustus hem een mail. Hij kreeg antwoord of ze naar Amsterdam wouden komen zodat hij het einde kon vertellen. Natuurlijk is deze reis kostelijk. Op een nacht gebeurde er iets vreselijk, ze kreeg zeer harde hoofdpijn doordat haar longen vol met vocht zaten. Daardoor twijfelde de dokter of ze wel nog naar Amsterdam mocht gaan.

Wanneer je een aandoening hebt, mag je een wens doen. Toen Hazel 8 jaar was gebruikte ze haar wens om naar Disney land te gaan. Augustus had zijn wens nog niet gebruikt en als verassing gebruikte hij ze om met Hazel naar Amsterdam te gaan. Als haar mama ook nog meeging was het geen probleem meer voor als er iets zou kunnen gebeuren.

In Amsterdam ontmoeten ze de schrijver, maar tegen alle verwachting in, is het een brutale man. Hij toont helemaal geen interesse. Hij doet onbeschoft. Hij negeert al hun vragen. Uiteindelijk ontstaat er ruzie en besluiten ze het erbij te laten en weg te gaan. De secretaresse komt naar hen toe en bied hen een rondleiding aan. Het is een rondleiding door het huis van Anne Frank.

Ik vind het jammer hoe de reis tot nu toe verlopen. Gelukkig zijn ze er nog 2 dagen. Hopelijk verloopt de rondleiding goed want Hazel wordt al snel moe van trappen. In het huis van Anne frank zijn veel trappen. Ik heb al zin om het boek helemaal uit te lezen en te weten te komen hoe hun reis verder zal gaan.

In de 100 pagina's die ik verder heb gelezen stond er een heel mooi citaat namelijk: Ik ben een granaat en er komt een moment dat ik ontplof en ik wil het aantal slachtoffers graag tot een minimum bepreken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leesportfolio III: strips en graphic novels

'De zwerver', Maarten De Saeger Colofon Titel: De zwerver Uitgave: 2017 Druk: eerste druk Vertaler: geen Uitgeverij:...